Thom Hesseling

2e dirigent

Thom is geboren en opgegroeid in Alphen aan den Rijn. Al vroeg ontdekten zijn ouders dat hij meer dan een gemiddelde belangstelling had voor muziek, en in het bijzonder voor het kerkorgel. Al vrij jong kreeg hij zijn eerste orgellessen in Alphen aan den Rijn van de organist van de Oudshoornse Kerk.

Op zijn 17e jaar volgde de overstap naar de Utrechtse organist en musicus Piet van der Steen. Vele jaren ging de reis wekelijks naar Utrecht om in allerlei facetten van de muziek onderwijs te krijgen. Bij zijn deelname aan het Domstad Orgelconcours in Utrecht kreeg Thom een eervolle vermelding voor de vertolking van orgelwerken van J.S. Bach.

Uiteindelijk is Thom zich meer gaan richten op dirigeren van koren en opzetten van diverse koorprojecten. Thom is vaste dirigent van een tweetal koren, het Christelijk Mannenkoor Laudate Deum uit Wezep en het Gereformeerd Kerkkoor Urk, en aantal projectkoren. Onder zijn leiding hebben een aantal koren de afgelopen jaren mooie en aansprekende concerten gegeven met veel bekende en minder bekende koormuziek, zoals ‘The Promise of Christmas’ van Dan Burgess, ‘Psalm 42’ van Mendelssohn, ‘Gloria’ van Vivaldi, ‘Miss’ van Weber, ‘Koormuziek uit de Romantiek’, en het project ‘Classic meets Gospel’ met zijn gospelkoor en klassiekere koren.

Thom is een van de organisten in de kerk Het Visnet in Harderwijk en in de Westerkerk in Ermelo. Regelmatig begeleidt hij koren, musici en solisten in zang en cantatediensten.